Anda mempunyai akaun blogger?

Wednesday, July 7, 2010

PULAU KAPAS YANG PULAUNYA SEBERSIH KAPAS

Pulau yang seterusnya yang saya akan paparkan maklumat berkaitannya ialah Pulau Kapas. Pulau Kapas terletak di Laut China Selatan, kira-kira 6 kilometer atau 10 minit dari jeti Marang dengan menggunakan bot laju. Pulau ini adalah pulau yang ramai pengunjung yang ke sana kerana pulau ini paling dekat dengan jeti.


jeti pulau kapas..


Namanya berasal daripada pokok kapas yang bunganya boleh dijadikan kain atau kapas. Warna kapas ini berwarna putih. Pantai Pulau Kapas yang putih bersih dan amat mengkagumkan bagi para pengunjung. Pulau Kapas juga merupakan antara tapak menyelam yang terindah di dunia. Pantai Pulau Kapas yang putih bersih dan amat mengkagumkan bagi para pengunjung. Pulau Kapas juga merupakan antara tapak menyelam yang terindah di dunia.


pantainya yang bersih dan cantik..Kegiatan yang boleh anda lakukan di pulau ini adalah berenang, menyelam, memancing dan berkayak. Apabila anda menyelam atau snorkeling, anda akan dapat melihat ikan berwarna-warni, karang, penyu dan hidupan laut yang lain di sekitar pulau. Ikan Duyong pernah kelihatan di pulau ini juga.


daratan kelihatan dari pulau ini0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails